Британія заборонила використовувати ПО Касперського в держустановах


Британська влада рекомендували не використовувати антивірусні програми «Лабораторії Касперського» в урядових установах

У компанії підкреслили, що заборона пов'язана з потенційними ризиками, а не з доказами будь-яких порушень.

Рекомендацію випустив Національний центр кібербезпеки (NCSC) при Центрі урядового зв'язку Великобританії. Рекомендовано не використовувати російські програми в системах, пов'язаних з національною безпекою.

Глава центру Кірен Мартін в своєму циркулярі повідомив, що відомства не повинні використовувати російське програмне забезпечення в будь-яких системах, що містять конфіденційні дані. При цьому NCSC не став рекомендувати відмовлятися від нього звичайним користувачам.

У «Лабораторії Касперського» підкреслили, що рекомендація видана без наявності доказів будь-яких порушень — лише на основі аналізу потенційних ризиків. Зараз компанія перебуває в «конструктивного діалогу» з NCSC.

Найбільше проблем, викликаних вимогою обмежити використання, у «Лабораторії Касперського» поки виникло в США. На початку осені Міністерство внутрішньої безпеки наказало всім держустановам і пов'язаним з ними компаніям в тримісячний термін припинити використання програм «Лабораторії Касперського». Як вважають у відомстві, софт компанії може бути використаний для нанесення шкоди національній безпеці.

Засновник компанії Євген Касперський відкидає підозри у зв'язках з російськими спецслужбами. В кінці листопада він заявив, що вивів би бізнес з Росії, якби спецслужби попросили його шпигувати за клієнтами.


 

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі